Wat een boeiende kans dit virus biedt…
Ik heb het me al meerdere keren bedacht de laatste dagen.

Ik merk dat ik me meer bewust word van mijn egoïsme en reactiviteit en er daardoor ook anders mee kan omgaan.
Ik voel eens zo hard het belang van fysiek contact en connectie met anderen, nu het er niet mag zijn.
Ik loop door de supermarkt en het valt me meer dan ooit op hoeveel er wordt aangeboden dat ons niet dient.
Ik voel dubbel...

Het is vaak pas in tijden van crisis dat dingen een andere waarde krijgen dan voorheen.

En dan heb ik het niet over toiletpapier…

We hebben jarenlang gedraaid op geld als grootste goed, als hét middel waarmee we de vrijheid konden ervaren waar we allen zo hartstochtelijk naar verlangden.

We bestelden de laatste iPhone net nadat we de vorige hadden afbetaald, pasten de nieuwe modetrends nog voor ze goed en wel waren gelanceerd, sw...

30 Jan 2020

In 2020, we are offering our Professional Consciousness Coaching Training (CCT) again, in English as well as in Dutch. Our coach training has had the highest accreditation (ACTP) by the ICF (International Coach Federation) for over 10 years.  

Our English training takes place in Belgium and will be lead by Marc Steinberg himself, founder and creator of Creative Consciousness. 

Our Dutch training takes place in the Netherlan...

Elke dag ben ik bang…

tenminste… als ik naar de stem in mijn hoofd luister

Die stem zegt: zou je dat wel doen ? Vind je dat nu gepast ? Zou je niet beter… ?

Elke dag ben ik klein…

tenminste… als ik naar de stem in mijn hoofd luister

Die stem zegt: je bent niet goed genoeg. Wie ben jij om dat te doen? Anderen zijn beter, slimmer, mooier, meer ervaren…

Elke dag ben ben ik ongelukkig

tenminste… als ik naar de stem in mijn hoof...

31 Dec 2019

Beste creators.

Nu het jaar 2019 en tegelijk het hele decennium naar hun einde lopen, word je wellicht gebombardeerd met e-mails en boodschappen die allemaal vechten voor je aandacht. Iedereen wil je ertoe aanzetten om nú in actie te schieten! Daarom willen wij liever iets anders doen en je uitnodigen om een simpele uitdaging aan te gaan tijdens deze vakantieperiode:

Wees present en geef je aanwezigheid.

Waarom aanwezigheid?

Sta...

When you feel all emotions have been experienced and the process is coming to its completion, create a completion ritual of your own.

Ook in 2020 bieden we onze Consciousness Coaching Training (CCT) aan, zowel in het Nederlands als in het Engels. Onze coachopleiding heeft al ruim 10 jaar de hoogste accreditatie (ACTP) van de ICF (internationale coach federatie). 

Voor wie al geaccrediteerd is als coach, is het interessant om te weten dat je onze opleiding kan volgen voor het behalen van CCEU punten. Elke 4 dagen opleiding is 32 punten.

Wat is coaching, wa...

Wat zou je zeggen als ik je zou vertellen dat de meesten onder ons hun leven leiden als een manager in plaats van een creator?

Klinkt fantastisch denk je misschien? 

Maar wat als een manager zijn betekent dat je voornamelijk bezig bent met het zo goed mogelijk proberen doen en het onderhouden van heel veel dingen tegelijk? Dat je je tijd en energie moet verspreiden over een groot aantal projecten of taken: je huishouden, je job,...

‘Holding the space’, ik vind dat zo’n ongelooflijk mooie uitdrukking. 

Om de een of andere reden vind ik dat in het Nederlands minder krachtig klinken maar bon, het betekent dus ‘de ruimte houden’.

Meer in het bijzonder, de ruimte houden voor een ander.

Wat wil dat zeggen? Dat je er volledig voor een ander kan zijn. Je hoeft daar niets voor te doen, alleen maar te zijn. En hoe meer je aanwezig kan zijn, hoe beter je de ruimte kan...

27 Jun 2019

We zijn al halfweg 2019, en dus is het een goed moment om te beginnen met invoelen welke trends, uitdagingen en opportuniteiten er in 2020 zullen zijn. Terwijl ik verschillende geloofwaardige bronnen hierover raadpleegde, was er één trend die mijn aandacht trok. Het heet: “high touch”. High tech was een hele tijd geleden een trend, en die is onlosmakelijk deel geworden van ons leven: smartphones, online bankieren, sociale medi...

Please reload

 © 2014 Creative Consciousness® Belgium   privacy policy en cookie declaration  volg ons:

  • Facebook
  • youtube
  • Linkedin
  • Instagram