top of page

5 tips om gelukkiger te zijn


Accepteer wat is

In het boeddhisme zegt men dat niet accepteren wat is, de grootste oorzaak van lijden is voor de mens. Merk je dat je in een situatie zit waarin je je niet gelukkig voelt, kijk dan of je bereid bent om de situatie te accepteren voor wat ze is, zonder terugblik in het verleden of zorgen over de toekomst.

Baas over je eigen leven

Vaak voelen we ons ongelukkig omdat we onszelf slachtoffer maken van de omstandigheden. We vergeten dat we altijd een keuze hebben, nl. de keuze over hoe we met de situatie omgaan.

Staat een situatie je niet aan, kijk dan of je je houding t.o.v. de situatie kan veranderen (je context) of verander iets in de situatie waardoor je je meer gelukkig voelt.

Verbind met anderen

Al sinds het begin der tijden, leven mensen in groepen. Hoewel het prettig en rustgevend kan zijn je af en toe even terug te trekken om je batterijen op te laden, heeft elke mens sociaal contact nodig om optimaal te kunnen functioneren en gelukkiger te zijn. Even een dipje? Hoor eens bij je vrienden, kennissen, collega’s… wie er een luisterend oor heeft of je aan de nodige afleiding kan helpen.

Voel je emoties

Emoties voelen is een essentieel onderdeel van mens zijn. Helaas worden we vaak op jong leeftijd afgeleerd om onze emoties te voelen: wees niet zo boos, stop met huilen, doe niet flauw…

Om ervoor te zorgen dat je meer in balans bent, is het belangrijk om je gevoelens toe te laten en ruimte te geven om te verwerken.

Erken je noden

Er is een verschil tussen wat we leuk vinden (voorkeuren) en waar we écht nood aan hebben. Deze noden zijn voor elk mens verschillend. Creëer duidelijkheid over wat voor jou écht belangrijk is om te hebben of te ontvangen, bv. van je partner. Neem vervolgens de verantwoordelijkheid om uit te drukken waar je nood aan hebt en dat ook te ontvangen.

Wil je graag meer duidelijkheid over wat je wil en waar je naartoe wil met je leven?

Dan is deze workshop een mooie duw in de rug:

Creëer je leven in lijn met jezelf

14 oktober van 14u-17u

De Ondersteuning, Wijgmaalsesteenweg 192a, Herent

Tickets aan €35 pp via: http://ccworkshopoktober2018.eventzilla.net.

bottom of page