top of page

Coaching als manier van leven


Ook in 2020 bieden we onze Consciousness Coaching Training (CCT) aan, zowel in het Nederlands als in het Engels. Onze coachopleiding heeft al ruim 10 jaar de hoogste accreditatie (ACTP) van de ICF (internationale coach federatie).

Voor wie al geaccrediteerd is als coach, is het interessant om te weten dat je onze opleiding kan volgen voor het behalen van CCEU punten. Elke 4 dagen opleiding is 32 punten.

Wat is coaching, wat haal je uit een coaching training en wat maakt onze training anders dan andere coachopleidingen?

Coaching is, in essentie, een partnership dat je aangaat met een ander, een proces dat hen inspireert en in hun kracht zet om in hun volle potentieel te gaan staan. Of die ander nu een coaching cliënt is, een collega, een vriend, een familielid, een klant of een volslagen vreemde. Van coaching kan je je beroep maken, maar wat het eigenlijk echt is, is simpelweg een manier van leven.

Wat je uit een Consciousness Coaching® training zal halen is meervoudig:

  • We trainen je in je coaching- en communicatieskills, zodat je een professionele coachingsessie kan leiden volgens de hoogste kwaliteitsstandaard van de Internationale Coach Federatie (ICF). Dit zal jou onderscheiden van vele anderen in het veld.

  • Je zal leren de tools, skills en bewustzijnscreaties te gebruiken die specifiek zijn voor Consciousness Coaching®. Je leert hoe je niet aan de oppervlakte blijft coachen, waar de problemen van je cliënt zich voordoen, maar in de diepte. Samen met je cliënt ga je kijken naar wie hij of zij IS, en naar wat er nodig is op dat niveau om de doorbraak te hebben die je cliënt zoekt. Want dit is waar de magie kan gebeuren. Wanneer WIJ transformeren, volgt onze realiteit automatisch. Zo vanbinnen, zo vanbuiten.

  • We focussen niet alleen op je "coach DOEN", we gaan ook heel diep in op je "coach ZIJN", want dit is waar het goud in jou ligt te wachten om opgedolven te worden. Het is wie je BENT als coach dat al het verschil maakt. Met andere woorden: verwacht je aan een persoonlijk transformatieproces dat zal uitwaaieren naar alle andere gebieden van je leven. Want hoe meer JIJ authentiek jezelf bent, des te meer jij hiervan de bron kan zijn voor anderen.

Deelnemen aan onze coachopleiding zal hoe dan ook je leven veranderen. Het heeft een soort sneeuwbaleffect: wie jij wordt als coach impacteert je persoonlijk leven, wat op zijn beurt dan weer wie je bent als coach in versnelling zal doen komen, etc.

Het is een prachtige reis die op het punt staat om te beginnen...

Hoe ziet het trainingsprogramma eruit?

Het programma bestaat uit 4 training modules van 4 opeenvolgende dagen, telkens van donderdag tot zondag.

Je start met onze basistraining Bewust Leven 1, die je bekend zal maken met de kernelementen van Creative Consciousness en Consciousness Coaching. Deze 4 dagen nemen je mee op je eigen persoonlijke transformatieproces. Wij geloven dat dit voor jou als coach noodzakelijk is: voor je met anderen kan werken, moet je eerst zelf het nodige werk hebben gedaan.

Vervolgens ga je door met de 3 Consciousness Coaching modules. We gaan steeds dieper in op hoe jij je verhoudt tot de ander, en we leren je hoe te relateren en te communiceren op een manier die zowel jou als de ander onvoorwaardelijk in zijn/haar kracht zet. Tussen de modules door heb je ruim de tijd om al het geleerde in de praktijk om te zetten door alvast te beginnen oefenen, met je directe omgeving en met klanten die je vanaf dan kan beginnen aantrekken.

Je kan er overigens ook voor kiezen om Bewust Leven 1 te volgen op een ander moment, tussen de coaching modules door. Idealiter volg je hem voordien, maar later kan dus ook. Zolang je hem maar gevolgd hebt vóór je de laatste coaching module instapt.

Waar sta ik dan dan na de training?

Nadat je de laatste 4-daagse hebt afgerond, ben je klaar om je te registreren voor het coaching examen, als je dat zou willen: dit is optioneel, het is dus niet inbegrepen in het trainingsprogramma. Je kan zo ook aan de slag als coach, of je kan ervoor kiezen al het geleerde gebruiken in het gebied waarin jij actief bent. Iedereen heeft immers iets aan deze training: coaches, managers, team leaders, leraars, ouders, of eender wie met een interesse in persoonlijke ontwikkeling.

Wil je gaan voor die ICF certificatie als coach, die je nog meer onderscheidt? Dan koop je bij ons een examenpakket aan. Als deel van dat pakket krijg je van ons een mentorcoach toegewezen, die 6 coaching sessies van jou zal observeren en je feedback zal geven. Daarnaast oefen je je coaching skills ook veel met peers en werk je zoveel mogelijk met echte klanten. Zo vervolmaak je je stap per stap.

Eens je alle vereisten om aan het examen te kunnen deelnemen hebt afgetikt, kan je je registreren voor het schriftelijke examen. Dit is een test van 50 minuten die je online doorloopt. Je krijgt een lijst van meerkeuzevragen over theorie en kernbegrippen van coaching, en natuurlijk ook de specifieke Consciousness Coaching distincties.

Ben je geslaagd voor het schriftelijke examen? Natuurlijk. Dan schrijf je je in voor het mondelinge examen. Je demonstreert je coaching skills in een live sessie, met iemand die voor jou de rol van cliënt speelt. Je krijgt onmiddellijk feedback van je examinator, en als je geslaagd bent, krijg je je Diploma in Professional Consciousness Coaching®.

Hoe kan ik instappen? Wat zijn de prijzen?

Je hebt 2 manieren om eraan te beginnen:

Optie 1: je registreert je voor het hele pakket van 16 dagen, en je kiest of je de coaching modules in het Nederlands of in het Engels wil volgen. Je Bewust Leven 1 training hoeft niet per se in dezelfde taal te zijn, trouwens.

Je investering voor deze 16 dagen is € 5.540 (incl btw). Schrijf je je in vóór 31/12/2019, dan kan je nog een korting bekomen van € 945 en betaal je € 4.595.

Optie 2: je schrijft je eerst in voor Bewust Leven 1, zodat je kennis kan maken met ons en met de kracht van onze trainingen, en daarna kies je of je al dan niet verder wil met de Coaching Training.

Met deze optie heb je nog het bijkomende voordeel dat je tot 31/07/2020 aan deze training kan deelnemen met ons Waardebepaling Achteraf systeem. Lees daarover meer op onze website.

Je investering voor de 12 dagen Coaching Training is dan nog € 4.500 (incl btw). Schrijf je je in vóór 31/12/2019, dan kan je nog een korting bekomen van € 600 en betaal je € 3.900.

Het examenpakket na de training kan je aankopen voor € 1.750 (incl btw).

Waar en wanneer?

Bekijk de data van onze Bewust Leven 1 trainingen hier.

De data van onze Nederlandstalige Consciousness Coaching Training (in Nederland):

Module 1 start op donderdag 14 mei, dus van 14 t/m 17 mei 2020

Module 2 start op donderdag 2 juli, dus van 2 t/m 5 juli 2020

Module 3 start op nader te bepalen

De Modules starten om 9:30 uur (inloop vanaf 9:00 uur) en eindigen rond 19:00 uur, op zondagen tot stipt 18:00 uur.

De trainingen vinden plaats in onze venue SoulCe Centre op het terrein van Kasteel Vaeshartelt, te Maastricht (www.vaeshartelt.nl). Accommodatie is niet inbegrepen.

Registreren doe je hier.

De data van onze Engelstalige Consciousness Coaching Training (in België):

Module 1 start op donderdag 25 juni , dus van 25 t/m 28 juni 2020

Module 2 start op donderdag 6 augustus, dus van 6 t/m 9 augustus 2020

Module 3 start op donderdag 17 september, dus van 17 t/m 20 september 2020

De Modules starten om 9:00 uur (inloop vanaf 8:30 uur) en eindigen rond 19:00 uur, op zondagen tot stipt 18:00 uur.

De trainingen vinden plaats in onze venue The Lighthouse, Kasteel Vilain XIIII in Leut (Maasmechelen). Accommodatie is niet inbegrepen.

Registreren doe je hier.

Meer informatie en contact

Lees nog meer over de opleiding op onze website.

Nog vragen? Neem contact op met minne@creativeconsciousness.be.

bottom of page