top of page

Creatie versus Reactie – Wat zal 2021 zijn voor jou?


Nieuwjaar kwam en ging weer voorbij. Ondertussen zitten we volop in januari en meer dan ooit is de vraag: vanuit welk fundament en met welke mind-set maken we onze beslissingen? Reactie of creatie?


Het verschil is GIGANTISCH, want het bepaalt je toekomst, zowel op korte termijn als mogelijk ook op lange termijn. Het is jouw leven; en het gaat erom dat je leven het incorrumpeerbare resultaat is van de keuzes die je maakt. Juist? Zeg ja!


Oké, wel: de keuzes die je vandaag maakt, bepalen je toekomst. Ja of nee? Zeg ja!


Dus luister: als je keuzes reactief zijn, zal je een toekomst manifesteren die gebaseerd is op reactie en dat betekent dat je verleden je toekomst wordt. Misschien in een gewijzigde vorm, maar elementair verandert er niets. Enkel creatieve keuzes creëren een creatieve toekomst. Ja of nee? Zeg ja!


Creatieve keuzes zijn gebaseerd op visie en niet op omstandigheden. Het is mijn diepste wens dat je dit vat. En als je dit vat, dan wens ik dat je het zou accepteren. Visie komt NIET vanuit angst of vanuit denken en voelen op basis van omstandigheden. ELKE heldin en held, al wie iets bereikt en presteert, elke vernieuwer, iedereen die een echt verschil tot stand bracht; ze zeggen het allemaal in hun eigen woorden.


Waarom blijft het dan toch zo moeilijk om dit te doen?


Het antwoord is: ANGST. Je wordt gekaapt door angst. En dat kan je niet aanvaarden, daarom dat je dit wegmoffelt onder verhalen en rationale argumenten. Dat begrijp ik. Echt. Maar ik zie ook dat je op die manier het potentieel en de magie van je leven verspilt. En dat is niet alleen jammer, het is tragisch.


Als je wacht tot de angst weggaat, blijf je voor altijd wachten, dat heb je misschien al gemerkt? Op dit moment is je leven waarschijnlijk voor het grootste deel het resultaat van keuzes die je maakte op basis van angst, ongeacht de creatieve rechtvaardigingen en rationalisaties je gebruikt om je er beter over te voelen.


Ik zeg je één ding: je doorbreekt deze vicieuze cirkel door er niet langer in mee te gaan. Het is tijd om in het ONBEKENDE te stappen. Daar waar er een garantie is en diens zuster de illusie van veiligheid, daar is de vicieuze cirkel van het leven onder invloed van omstandigheden.


In het onbekende heb je niets, behalve jouw visie. En meer heb je niet nodig! Dat is de magie. Jouw ruimtelijkheid kan dan ingevuld worden door de wet van de aantrekkingskracht. Op dat moment ervaar je jezelf in co-creatie met het kwantumveld aan oneindige mogelijkheden. Je wordt gevuld met energie, met creativiteit, met kracht – en jouw resonantie trekt hetzelfde aan.


Dan ben jij de creator.


Je kan dit meteen voor jezelf ervaren. Maar als je de wateren der creatie wil testen door er enkel je tenen in te steken, zal het niet werken. En het is niet alleen nodig om er helemaal in te stappen, maar ook om de veilige zijkant los te laten. Pas dan ben je de rivier in gegaan. Dan word je de rivier. Dan creëer je.


Als je beslissingen maakt op basis van visie doorbreek je onmiddellijk de vicieuze cirkel. Je moet het risico nemen om te handelen! Het werkt niet om te wachten op betere omstandigheden en te denken dat je het dan wel gaat doen. Dat zal je niet. Je kan de vicieuze cirkel enkel doorbreken in het hier en nu, nooit morgen.


Durf. Handel vanuit visie en je zal het zien. Letterlijk.


met ❤️ , Marc

bottom of page