top of page

Geef het geschenk dat aanwezig zijn heet.


Beste creators.

Nu het jaar 2019 en tegelijk het hele decennium naar hun einde lopen, word je wellicht gebombardeerd met e-mails en boodschappen die allemaal vechten voor je aandacht. Iedereen wil je ertoe aanzetten om nú in actie te schieten! Daarom willen wij liever iets anders doen en je uitnodigen om een simpele uitdaging aan te gaan tijdens deze vakantieperiode:

Wees present en geef je aanwezigheid.

Waarom aanwezigheid?

Sta hier even bij stil: hoe zou het voor je zijn als je alle afleiding zou laten voor wat ze is, en je volledig zou afstemmen op het hier en nu? Wat zou er gebeuren als je het commitment maakte om alle labels die je hebt los te laten, en jezelf opende voor nieuwe mogelijkheden?

We zeggen niet dat dit makkelijk is, want dat is het niet. Je riskeert immers om naar dingen te moeten kijken die je niet fijn vindt, en om dingen onder ogen te moeten zien die pijnlijk voor je zijn. Maar dit beloven we je: het harde werk dat je doet wordt beloond.

Door aanwezig te zijn, openen we onszelf voor eindeloos veel nieuwe mogelijkheden, en voor de mogelijkheid om los te breken van de programma’s die ons beheersen. Een leven vol vrijheid, potentieel en openheid is veel te mooi en te kostbaar om uit de weg te gaan. Diep vanbinnen weet je dat – je ware essentie weet dat present zijn voor wat is, eigenlijk de enige manier is.

Wij zijn hier om je te helpen.

We zeiden “een simpele uitdaging”, maar we weten dat present zijn en aanwezigheid geven veel moeilijker is dan een cadeautje geven. De wereld en de manier waarop die werkt, bereidt ons niet voor op succes. Eigenlijk moedigt ze mislukking zelfs aan – want een aanwezige geest is niet zo gemakkelijk te manipuleren.

Bij Creative Consciousness International willen we je bijstaan op je reis terug naar aanwezigheid, dus we hebben een paar blogs van Marc verzameld die dieper ingaan op dat onderwerp en je advies bieden over wat je zelf kan doen om verder te geraken:

https://www.creativeconsciousness.be/single-post/Rijk-worden-door-SENSUALITEIT

https://www.creativeconsciousness.be/single-post/high-touch

We hebben ook een praktisch stappenplan voor je dat je in je dagelijkse leven kan integreren. Als je er prioriteit aan geeft om het te volgen, kan het een opmerkelijk effect op je hebben.

  1. Vertraag. Zet je automatische piloot uit en neem de tijd. Vind momenten van kalmte in transities, eerder dan van het ene naar het andere te hollen. Voer één taak tegelijk uit en ga dan naar de volgende.

  2. Wees aandachtig. Let op de signalen die je lichaam je geeft, hoor de stemmen in je hoofd, wees er getuige van maar geen slaaf. Weet dat jij niet je gedachten bent.

  3. Wees nieuwsgierig. Probeer naar dingen te kijken alsof je ze voor het eerst ziet. Gooi al je labels, meningen en oordelen overboord, apprecieer dingen voor wat ze zijn in het hier en nu.

  4. Oefen sensualiteit. Of dat nu een massage of een warm bad is, een kaars aansteken of rustgevende muziek opzetten – creëer een ritueel om jou en je lichaam te eren.

  5. Mediteer. Zit met je ogen gesloten en stem je af op de sensaties die je vertellen dat je lichaam er nog is. Het gevoel van je kleding op je huid, je voet op de vloer. Al deze kleine dingen laten je toe om intiem te zijn met de sensaties in je lichaam.

En een laatste boodschap van onze grondlegger, Marc Steinberg:

“Wanneer je present bent, neem je geen ruimte of aandacht in beslag, door het allemaal om jou te doen draaien of je net te verbergen. Integendeel: je genereert een energie van aanwezigheid die anderen uitnodigt om zelf ook te verschijnen, om hun kleine of grote licht te laten schijnen. Dat licht wordt exponentieel versterkt door jouw aanwezigheid. Wat vind je daarvan als kerstgeschenk? Je kerstmis zal zoveel betekenisvoller en magischer worden. Moge je vakantie gevuld zijn met liefde, presentie en bewuste creatie.”

Met liefde en appreciatie,

Creative Consciousness België en Nederland

P.S. Bij Creative Consciousness houden we ervan om te oefenen wat we prediken. Wij hebben onze tijd genomen om ons af te stemmen op aanwezigheid. Meer dan handelen naar wie we denken dat we zijn, of waren, of graag zouden willen zijn, hebben we gekeken naar wat er ís in het hier en nu. We hebben ons geopend voor nieuwe mogelijkheden in de toekomst. En daarmee willen we even meegeven dat je ons vaker zal horen 😊

bottom of page