top of page

TERUGTREKKEN VERSUS SPIJT

Je kent de uitdrukking “beter het zekere voor het onzekere nemen!”, toch? Wel, dit is zeker van toepassing in bepaalde situaties in het leven, zoals wanneer je je in het verkeer beweegt of een berg beklimt. Maar als het op ons innerlijk leven aankomt, wil ik dat je dit eens grondig gaat onderzoeken.


Er zijn mensen die het allemaal veilig houden, zichzelf nooit riskeren, altijd aarzelen, twijfelen en uitgaan van het ergste. Als beloning is er veiligheid, tijdelijk. Totdat het lot je dit op een dag alsnog ontneemt – je weet wat ik bedoel. Op veilig spelen heeft een prijs. Je betaalt met je levendigheid. En op je grafsteen zal geschreven staan: “Speelde het veilig!”


Is dat wat jou inspireert? Is dat waarvoor je ’s ochtends uit bed stapt en vol passie je dag wil starten? Is het niet de levendigheid van onze kinderen en het licht in hun ogen dat ons onweerlegbaar toont hoe levendigheid eruitziet? Herinner je je dat gevoel nog?


Wat is er gebeurd?


Je begon op veilig te spelen. En niemand heeft je verteld dat je het met je levendigheid zult moeten betalen.


Ik vertel het je nu.


En ik zeg je ook dat je dit proces kunt omkeren. Je kunt weer helemaal tot leven komen. Want als je dat niet doet, zal je sterven met een hart vol spijt. Niet dat je spijt hebt van je fouten, maar je zult er wel spijt van krijgen dat je je levendigheid hebt ingeruild voor veiligheid. Psychologische veiligheid!


Om je levendigheid te reactiveren, moet je je terugtrekken! Terugtrekken betekent dat je het loslaat om telkens weer op dezelfde bekende manier voorwaarts te gaan. Terugtrekken betekent dat je de tijd neemt om je oorspronkelijke natuur te herstellen waarmee je geboren bent. Je begint een reis terug naar je ware Zelf.


Op deze reis zal je in je onderwereld moeten duiken en je schaduwen, je angsten, je onwetendheid en je leugens ontmoeten. Deze hebben zich allemaal ontwikkeld gedurende de decennia dat je een onwaarachtig leven geleid hebt, een gecompromitteerd leven, een geconformeerd bestaan.


Ik kan je helpen om je schaduwen te ontmoeten en ze in het licht te brengen. Daar veranderen ze in creatie- en liefdeskrachten.


Nu zul je je veel beter en sterker voelen, maar je weet nog steeds niet waar je heen moet als authentieke Zelf. Om je doel, je bestemming, te vinden, dien je op bezoek te gaan bij je ziel. Je ziel weet het. En alleen je ziel weet het.


Ook daar kan ik je helpen. Ik heb een methode ontwikkeld waarmee je middels een reis met je ziel in contact kunt komen en de antwoorden op je meest essentiële vragen kunt onttrekken: Wie ben ik? Waarvoor ben ik hier? Wat is mijn doel?


Zou dit niet logisch zijn? Daarom zeg ik: terugtrekken versus spijt. Je kunt het verleden niet veranderen, maar de toekomst wel.


With love,

Marc


P.S.: als je meer wilt weten over mijn Shadow & Light Retreat en Soul Retreat, vind je hier meer informatie: www.creativeconsciousness.com/retreats.

bottom of page